נקודות מרכזיות, תורגם מצרפתית:
יהודים חרדים הם צרכנים חכמים יותר, יש להם נגישות להלוואות ללא ריבית, והם מרוצים גם אם הם עניים, כך מצאה במחקריה ניצה (קלינר) קסיר המשנה ליו”ר, המכון החרדי למחקרי מדיניות.
יותר ממחצית מהקהילה החרדית חיה מתחת לקו העוני, אותו שיעור כמו במגזר הערבי, וגבוה בהרבה מהשיעור בקרב יהודים לא חרדים, העומד על 9%. ההכנסה החודשית הממוצעת לנפש בחברה החרדית היא 3,500 ש”ח, כמחצית מהממוצע של יהודים לא חרדים ודומה לשיעור בחברה הערבית.
למרות הנתונים הקשים הללו, קיים פרדוקס. החרדים אינם רואים עצמם עניים ואינם מתנהגים בדרך זו. וכך, בעוד שעל פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, 53% מהחרדים נמצאים מתחת לקו העוני, 71% מהחרדים מרוצים ממצבם הכלכלי; פחות מ- 8% מהחרדים מרגישים עניים, נתון כמעט זהה לזה של יהודים לא חרדים. ועל פי מדד שביעות הרצון הכללי מהחיים, למעלה מ- 98% מהחרדים מצהירים כי הם מרוצים מחייהם. העוני האמיתי בחברה החרדית נמוך פי חמישה מהנתון הרשמי, כך עולה ממחקריה של ניצה קסיר.
לכתבה המלאה:
(7.8.2019) Europe Israel News: Europe Les juifs ultra-orthodoxes faussent les statistiques sur la pauvreté, ils sont en réalité plutôt à l’aise
לפוסט הקשור לכתבה:
מחקר חדש מגלה: החרדים פחות עניים משחשבתם (דני זקן, גלובס)
מחקרים קשורים לכתבה:
- איכות החיים של אוכלוסיות בחברה הישראלית, מבט השוואתי – ספר לוחות נתונים ותרשימים – ניצה (קלינר) קסיר ודמיטרי רומנוב (2018)
- איכות החיים של אוכלוסיות בחברה הישראלית: מבט השוואתי – ניצה (קלינר) קסיר ודמיטרי רומנוב (2018)
- מיהו עני? חובות בחברה החרדית היבטים שונים של עוני ודרכי התנהלות פיננסית בקרב הציבור החרדי – ניצה (קלינר) קסיר (2018)
- רווחה ויציבות פיננסית בחברה החרדית: עניים אך מצליחים לחסוך – ניצה (קלינר) קסיר, דמיטרי רומנוב (2018)
- על העוני והמצב הכלכלי של החברה החרדית, בעקבות פרסום דוח העוני – ניצה (קלינר) קסיר, אסף צחור-שי (2017)
- על תרבות ועוני בחברה החרדית – ניצה (קלינר) קסיר ואסף צחור-שי (2017)