המחקר בדק באופן ייחודי ותקדימי תעסוקת נשים ברמה המקומית (ולא הלאומית) ובדק את בני ברק כמקרה מבחן.
ראיונות עומק נערכו עם מעסיקים ומועסקות בעיר ובסביבותיה, ונערך סקר בקרב 800 נשים תושבות העיר.
המסקנות העיקריות שעלו מהמחקר:
- יוממות היא שם המשחק: עובדות חרדיות הן לרוב אימהות לילדים קטנים. זהו גורם רב השפעה המגביל את השעות שהעובדת מעוניינת להקדיש לעבודה, מאחר שהזמן הנדרש להגיע מהבית למקום העבודה וחזרה בא על חשבון שעות שהעובדת מעוניינת להקדיש לניהול משק הבית. אורך זמן ההתניידות בין הבית למקום העבודה הוא הגורם הראשון המגביל את שעות העבודה שלהן וכך את יכולת ההשתכרות והקידום של נשים חרדיות. המחקר מצא כי למרות שמסביב לבני ברק קיימים אזורי תעסוקה נרחבים, הנשים ויתרו על משרות מתגמלות ומקדמות יותר בגלל פערים קטנים בזמן ההתניידות הנדרש, שעבורן היו משמעותיים, ובחרו לעבוד בתוך העיר.
- השנה הראשונה – חלון ההזדמנויות: המחקר גילה כי לשנת העבודה הראשונה לאחר סיום ההכשרה המקצועית בסמינר השפעה מכרעת על המשך מסלול התעסוקה של העובדת החרדית. במידה שעובדת לא מצליחה למצוא עבודה בתחומה המקצועי בשנה הראשונה, אזי סיכוייה לעבוד באותו תחום הכשרה יורד משמעותית. מתוך אילוצים כאלה ואחרים, מסלול התעסוקה שלה יוסט לרוב לעבודות זמינות יותר אך מתגמלות פחות כלכלית ומקצועית, וכן סיכוייה להיפלט משוק העבודה כליל מוכפלים.
המחקר מצא פתרונות אפשריים לשני הגורמים המכריעים הללו, יחד עם מספר מאפיינים ייחודיים לתושבות בני ברק. בהתאם, נוצר סל כלים להתערבות וסיוע המותאמים לאופי האוכלוסייה המועסקת בעיר, תנאי התעסוקה הנדרשים, אמצעי התעבורה והתמיכה העירונית בעיר בני ברק.